【東方神起】チャンミンHappyBirthday With All My Heart~君が踊る、夏~  

Saturday, February 19, 2011

AddThis Social Bookmark Button


do i look so bored???  

Wednesday, July 28, 2010


as usual, ble dri ini x keruan, blog la jd mangsa..nsb ko la blog..hehe..
nape aku x keruan??nape aku cdey??nape aku penin??nape erkk???
mgkn sbb t'lalu boring wif my "new" life..

arghh...rs nk msk blajo blk je..xmow penin2 pale
pk nk kene sara dri sndri (cara nk larikn dri)..
klu blajo penin nk wt asgmnt, tp klu dh x blajo penin nk cri
duit n cri keje yg ssuai ngn dri ini...
but lately, dunno why dri ini asik pk nk wat bisnes je..
cm2 t'lintas kt otak ni..it might b i'm so desperate to earn money...
sape xmow duit, bg free mmg melompat sampe siling la...

tp bes gk klu wt bisnes, dlm quran pun dh kate 99% rezeki 2 dtg dr biznes..
Nabi dlu pun berniaga gk...insyaALLAH, slow2 eda..
pk byk2 n minx pndpt owg laen...

arap2 dri ini x penin dh n dpt better decision 4 my own life...
rs cm dh malu lak ngn mak sbb duk uma je peghabeh beras n duit mak..huhu..
nk gk b'jasa kt mak, bg duit kt mak n adeq2..
insyaALLAH, doa la dri ini x lupe dri ble dh b'jaya nnt..
ckp mmg senang, tp ble dh b'jaya nnt, takot lupe dri...
sbb tgk rame ank2 dh jd cm2, xigt mak ayh ble dh sng...
cian sgt kt mak ble tgk mak (awat tekak tbe2 rs sakit ni, mata dh b'kaca..
xmow2, x suke)...
mak, doa kn dri ini x lupe dri...insyaALLAH owg akn jg mak baek2...

awat sadis sgt mlm ni???aishhh....d temani lak lgu2 korea yg tragis sume nye...
baek punye soundtrack, stairway to heaven...



AddThis Social Bookmark Button


Suara Rindu...  

Wednesday, January 20, 2010

skg dh kul 3.12 a.m..nape aku x tido lg??reason die sbb aku ngah pk soklan tok research aku ni, sgt2 memenin kn..pase ISA, so aku xleh berat sblh..even agk disagree, tp kene pretend yg aku pun agree gk..huhu..sungguh berat..wawawa...mmbe aku advise aku tido dulu, tp rs nye aku dh tido ptg td..klu aku tido gk, msti xbgn nyew..sbb wtpe aku nk penin2 kn pale pk bnde2 ni, tp aku mmg wajib pk sbb sok dh kene jmp supervisor..huhu..cmne ni..

d temani lagu azaf jazmin-suara rindu, mmg layan..sape2 tgk cinta balqis, taw la lgu sedey ni..huhu..dh biz pun cite 2, mmg cedey sgt2..bkn sng drama melayu nk wat cite yg de jln cite t'baek, smpe dpt rating cm nur kasih..klu sape2 duk kt area commercial cntre kt sek7 shah alam, kedengaran suara gadis2 b'teriak pabila hassan d tembak mati..mmg tragis...moral of the story, cinta sejat mmg wujud, slalu nye cinta sejati wjd dpn mata, tp kite xpenah taw n kdg2 x prasan sbb kite sebok m'cri sesuatu yg x pasti dan jauh dr mata..kite rs itu adalah bes choice, tp ALLAH taw ape yg t'baek tok kite..so jgn t'lalu m'ikut ati dan prasaan sbb sume 2 akan m'bunuh kite..

aku jd confius sgt2 ngn ati aku ni, sbb kdg2 aku rs cm sume owg nk jauh kn dri dr aku,adakah aku je b'fikiran cm 2 ato sume 2 realiti..mgkin sbb aku lonely, so aku pk yg bukan2??sume 2 b'legar2 kt pale aku skg ni..so lonely...kdg2 rs cm idup kt dunia fantasi, syok2 sndri...tp smpe ble aku nk cm 2...aku pun nk normal life gk, life yg cm pas f5, mmg memory sgt2..d mn aku rs happy, bhgia, rame kwn2, xpenah skali rs lonely...amat b'beza ngn life skg...sumtime aku rs cm lost my mind, rs cm nk suicide pun de, tp aku owg islam, mn leh mik kptsn cm 2..huhu..

bleh d kate kn everytime, evry moment, minute n second, i always think bout "die"...mmg ssh nk phm die, sbb die xnk b'terus terang...mgkin sbb die xtaw aku de prasaan kt die,tp klu die taw, adakah aku akn dpt jwpn yg aku nk dgr slme ni???sume 2 wat aku jd x keruan...tp cara die melayan aku, mmg aku rs cm sumthg, tp adakh 2 mmg cara die treat gurl, sbb aku xnk t'lalu b'arap sgt n last2 aku d kcwa kn...sggp kah aku jd cm hassan yg mn tabah ble cinta nya d uji, sprti d permainkn oleh balqis...tp itulah hakikat idup, kite xkan dpt pe yg kite nk..klu dpt pun, m'merlukn byk pengorbanan n kesabaran...sggp kah aku??aku pun x pasti smpe ble aku harus b'fikiran +ve, dan trs menanti...ada owg kate aku rugi ble melepaskn "sum1" yg penah de ati kt aku, tp pe yg leh aku wt..aku x dpt nk bg ksh syg kt die, even aku try...mgkn mmg bkn jdh ktrg, die pun dh bhgia ngn psgn die skg ni..dh nk kt sthn rs nye relationship dowg...klu aku trime die, mgkn die x kan bhgia cm skg, sbb de gurl yg leh bg kebhgiaan yg die nk...die mmg baek, bg aku die t'lalu baek...tp nsb ktrg leh jd mmbe smpe skg, klu jmp kt fac pun leh gurau2 cm dulu lg...

b'blk cite pase "die", aku xtaw pe status die skg ni, single or in a r/ship...ble d tnye, he is trying 2 deny..i juz want a comfirmation 4 a piece of peace in my heart...i really need ur answer...aku mmg x brani nk ckp kt die yg aku suke die, sbb aku x sggp nk dgr jwpn die...aku juz dpt usha die dr jauh, trying 2 find out info bout "die"...nape aku suke die??mgkin sbb die cm laen dr yg laen,..tp aku rs cm ati aku t'lalu skt tok pendam kn sume ni sbb slagi aku xtaw pe status die, bnde2 ni sntiasa b'maen2 kt pikiran ni...kdg2 rs cm die try nk avoid dr aku, tp kdg2 die yg mule kn sume nye dulu..aku try nk wt sume nye cm bese, tp cra lynn die wt aku jd x keruan...ato die juz nk jg ati sume pihak??hot sgt kah die???haha..ati skt ble tgk de gurl2 laen cmmnt kt pic die, tp pe yg aku mmpu, mmpu tgk jew sbb aku x de hak nk wtpe2...huhu..sgt tragis..

i need sum1 2 talk rite now, tp sape yg de??blog ni la jd mgsa aku lg...huhu..klu leh aku nk ckp ngn die, tp aku xde hak nk cntct die slalu..die pun de life n mslh die gk..smpe ble aku harus melayan prasaan aku ni???aku juz mmpu b'doa yg die akn lihat kewujudan aku d dunia ni...tp klu aku ngn die xde jdh. aku pasrah ngn qada' dan qadar...sbb aku yakin ALLAH taw yg t'baen tok aku...amin....

AddThis Social Bookmark Button


Trying so Hard...  

Tuesday, January 12, 2010

rs t'detik ari ni nk mencoret kn kata2...xtaw nape, buhsan+srabai+srabut dan cam2 lg prasaan yg wujud tatkala waktu cam ni kot..ye la, owg sume dh tido, aku lak br blk dr meeting n br leh on9..huhu..mgu ni bz sgt, diz week kene g morib de prgrm mtvsi..wawawa..cm bes n cm x bes gk..bkn pe, along nk dtg mgu ni, msti dowg sunok b'joli kua rame2..wawawa..aku lak kene training kt morib..huhu..cedey nye..xpe la, imagine la ms 2 aku pun same2 lepak ngn dowg..huhu..

xtaw la nape tbe2 mlm ni rs cam tringat sangat2 kt abah..(tekak dh sakit menahan titisan air mata...haaa..xmow2..tp aku tewas akhir nyew...)..huhu...rs windu sgt kt abah..wlpn dh 5thn, tp rs cm smalam je abah dtg kt uma bulat, pas 2 bg ceramah suh blajo wajin2 smbl tgn m'hulurkn beberapa note rm10...ayat2 abah, bau abah, tangan abah yg kasar n beso, lawak abah..ble suh abah bwk mknn ms skula dulu, abah slalu ckp "ni nk blajo ke nk mkn??klu nk mkn xyah blajo"..aku pun gelak je dgr abah ckp cm 2..aku igt lg kot, dr mule aku dpt taw berita yg aku x sgka2 aku leh dgr, dr awal aku ngah gelak2 ngn mmbe2 ms 2 kt meja batu depan dewan utama, smpe la aku smpe kt uma tgk owg dh rame...smpe la keesokkan ari nye aku bgn, mmg rs sunyi je uma..klu x 2, bgn2 pg dh dgr suare abah bising2 suh bgn..siap bwk rotan lg suh sulat subuh..pas abah xde, rotan 2 pun dh xde gk...ms 2 peneman aku tido kaen plikat abah jew, beso sgt smpe leh wat slimut..hehe..

tol la owg kate, kite akn m'hrgai seseowg ble owg 2 dh xde lg...mmg trase sgt..bkn nk kate aku x hrgai abah aku, d sbb kn aku duk asrama, so ms aku x byk ngn family..24jam ngn mmbe2 jew, sampe aku rs mmbe plg penting dlm idup aku..tp sejak 1 incident ni, aku rs cm x b'baloi pe yg aku wat slame ni, pegangan idup aku mmg salah..ble time susah2, mmbe2 yg kite arap kn nk backing kite, sume xde...klu yg de pun, yg tol2 memahami kite...aku mudah prcya kt owg, sbb aku rs ble kite wat baek ngn owg, aku expect owg akn wat baek ngn kite, tp belief aku 2 salah upe nye...x sume owg akan sggp susah b'sme2...ato mmg takdir idup aku cm ni..

aku try nk -ve thinking, pendek cite aku mmg slalu try -ve thinking...tp pe yg aku pk, x sme ngn pe yg owg laen pk..smpe aku rs skg ni aku dh brubah cikit, dh jd makin berang n mulut agk lepas..mgkin sbb aku slame ni t'lalu b'lembut n ikut sgt ckp owg, smpe aku rs stress nk dgr ckp sume owg..sape yg nk kg prasaan aku, xde owg yg nk peduli..so baek aku pun jd kejam cm dowg gk..zaman skg mmg x maen dh istilah baek d balas baek, yg ade buat jahat jgn skali, buat la banyak2 kali...skali x cukop..huhu..patut ke aku cm 2????

kdg2 penin gk pk pase idup ni, rs cm nk ikut abah jew..tp pk amalan lak x byk, amalan tok nk tarik abah ke syurga b'sme2 pun kurg lg....ble la nk brubah jd ank solehah ni..abah msti sedey kn..insyaALLAH abah, anakmu akan m'jd ank yg soleheh..amin...owg akan jg mak baek2, try xnk wat ati mak t'luka n bhgia kn mak smpe akhir hayat mak...owg akan brubah, xnk malu2 dh ngaku yg owg syg mak..huhu...deabak eda!!!!!!!!!!!!

AddThis Social Bookmark Button


Through my Window...  

Wednesday, December 16, 2009

dh lame br skg t'bka ati dan keringanan tgk ini untuk trs m'coret kate2 d sne...selaju kilometriko...ah, dh mepek...
pe yg m'buat kn aku wingan tgn untk m'coret blk adlh kebuhsanan yg tahap dpt d kawal lg dan prasaan aku yg aku pun xtaw nape..huhu..
adakah aku kurg siuman sbb x taw pe yg aku ngah rs skg ni...mungkin...kewarasan ku maken tipis ari demi ari...
tp idup harus d trs kn...
spnjg cuti ni, byk xtvt yg b'faedh aku dh wat..hehe..

mgu ni de mmbe aku nk kwen, mgu dpn lak mmbe skula rndh aku nk kawen...
sume nye mmbe, ble aku lak????hahaha...xsabo nmpk...
isyaALLAH tbe la turn aku nnt...tp ngn sape???jengjengjeng...
doa kn la erkk mmbe2 sume spya aku pun cpt kawen...hahaha..
bkn pe, sume owg kapel niat nk kawen kn bkn tok suke2...
tp klu dh bkn jdh, kite t'pkse akur gk ngn takdir yg dh d ttp kn...huhu...
sume memori 2 mengajar kite jd matured n lbey kenal owg yg b'bagai2 ragam....
ALLAH akn menemukan kite ngn owg yg xtol sblm die tol2 adalah jdh kite spya kite dpt
menilai setiap owg dan kite cube m'p'baiki dr kite lg baek dr sblm nye...
jd jgn lew kite menyalah kn takdir ble kite x dpt b'sme owg yg kite syg sbb sume yg d dunia ni bkn hak milik kite...

moral of da story: nyatakan lah kata2 cinta pd owg yg kite syg sblm kite dpt mengucap kn nye d pusara nye kelak...ah, pe yg aku mepek ni...

jd la smpai d sni jew aku mepek..see u again...

AddThis Social Bookmark Button


tired+happy  

Friday, July 3, 2009

skg ni dh nk kt pukul 3 pg, tgl aku sowg jew dlm uma ni x tido lg..adeq laki aku kt lua ngn mmbe die, mayb die tido kt lua nk jg motor die..almaklum la, mtr br so ne la jaga lelojk..lgpn dlm uma die fulled sbb skg ni ngah kndri, so rame la sdra mare tido kt uma ni..aku agk pnt gk skg ni, tp blog ni nye pase aku korban kn sgla nye..ehehe..tp sok lg pnt sbb adeq aku nk tunang, lg byk keje ne wat..td pun x mng tngn gak, x kurg gk yg jd tuan uma mengarah je taw..huh..cm2 punye pangai la..sume owg tnye sape yg nk b'tunang, ble dpt taw je adeq yg plg bongsu, seakan2 x caye jew sume nyew...nothing is impossble la...dowg x cye sbb adeq aku ni byk beno langkah nyew, smpe 3 owg kak...nk wt cmne, dh akak2 nyew owg xnk..so bio la adeq yg let go dulu..bkn dosa pun, dr dowg wt dosa akn dtg...huhu..
hantaran dr pihak pmpuan byk tol, nk kt 15 gk la..tmbh ngn jiran2, sdra mare bg... aku pun naek jelez tgk...dh la majoriti nye mknn..bes la pihak laki, mkn beso la dowg..ngn coklat nyew, kek, buah, cm2 la..huhu..pe la yg dowg bg ktrg sok??agk2 bleh mkn x??otak aku skg ni kire nk melahap jew, ye la ngah dlm proses m'beso n menambahkn berat..hepy tol aku skg ni berat dh naek, 46...hehhehe..mayb tensen kot, so mkn je la keje nyew...mak aku yg jd mangsa, mn x nyew mak yg jd banker..hehe..pdhl yg nk mkn nye aku...insyaALLAH mak, 1 day nnt eda akn bls jasa mak..amin....
mmmm...k la, mata pun dh ngntuk, ne kumpul energy tok sok ni...keje menanti jew..nsb la de kwn aku yg setia iaitu yana...hehe..die jd bibik kt uma ni..hehe..nite....zzzzz...

AddThis Social Bookmark Button


Monday, May 25, 2009

AddThis Social Bookmark Button


 

Design by Amanda @ Blogger Buster